Danny Cortenraede’s carrièreswitch |door ABN-AMRO

‘Ik wil er alles uithalen wat erin zit.’

Belangrijk vindt hij het om kansen te grijpen die er altijd komen. ‘Ik sta positief in het leven. Ik geloof in kansen.’ En daarna moet je doorpakken. ‘Als ondernemer moet je er keihard voor werken en doen wat je leuk vindt. Ik wil een bedrijf neerzetten waar ik trots op kan zijn.’  Met zijn 32 jaar heeft hij er de leeftijd voor. ‘Ik wil er alles uithalen wat erin zit.’

Ondernemen in zijn bloed

Ondernemen zit Danny in het  bloed. ‘Mijn opa en vader hadden een eigen bedrijf. Je groeit ermee op.’ Zijn vader heeft een groothandel in fruit. Van kleins af aan hielp Danny hem daarbij. In de fruithandel wilde de zoon echter niet. Hij ambieerde een andere carrière. Vanaf zijn 22e werkte hij in de Marketing & Sales in de zakelijk markt. Eerst bij Vodafone, daarna bij Sony en uiteindelijk bij Tele2. Dat beviel best goed. ‘Maar ik wilde dit niet mijn hele leven blijven doen. Ik heb altijd wel nagedacht over hoe ik mijn eigen bedrijf kon opstarten.’ Van het uitwerken van plannen kwam het echter niet. ‘Totdat mijn compagnon Yoeri Stor een video stuurde van Neverland Manila. Die vond ik echt heel gaaf. Ik dacht meteen: hier wil ik meer mee doen.’

Heldere taakverdeling

De taakverdeling met zijn compagnon is duidelijk: Yoeri is het creatieve brein, de filmer en editor. Danny houdt zich bezig met strategie, sales en marketing van de video’s. Bovendien werken ze veel samen met andere bedrijven. ‘Ik geloof dat je moet doen waar je goed in bent. Als we de specialiteit niet in huis hebben, dan halen we die er bij.’

Eindelijk mogen wij delen dat de ABN-AMRO ons een jaar lang volgt. Bekijk de volledige video en het verhaal op:

https://www.abnamro.nl/nl/prive/advies/groei/carriereswitch-van-danny-cortenraede.html?ext=tw_4444_Advies_groei-carriereswitch-video_20160425

Recent Posts

Leave a Comment