Snuffeldag HAVO 4

Vandaag kwam Jannick naar ons kantoor om een dag mee te lopen binnen ons bedrijf. Jannick zit in HAVO 4 en moet voor school een dag proeven aan het bedrijfsleven om te kijken hoe het er aan toe gaat. Jannick heeft voor Enterprise Media gekozen omdat hij film en montage leuk vindt.

Met de camera op het statief zijn we over de grachten gaan lopen op zoek naar mooie en bruikbare shots. Bij ieder shot moet je rekening houden met verschillende factoren. Staat je camera waterpas, is de witbalans goed, is je ISO niet te hoog, staat je sluitertijd goed, zijn de shots goed belicht (geen onder- of overbelichting), wil je veel scherpte diepte gebruiken of juist andersom en het belangrijkste van alles: past het shot in het verhaal wat je wilt gaan vertellen?

Naast het geven van vele film tips hebben we Jannick proberen te overtuigen om voor video/animatie te kiezen en aan de slag te gaan als cameraman/video-editor. Je kan niet jong genoeg beginnen met oefenen en ons advies is: ga aan de slag met een betaalbare camera en ga filmpjes maken. Film je vrienden als ze skaten, maak een filmpje van een verjaardagsfeest of film je hond die rent in het bos. Op deze manier film je in veel verschillende situaties en leer je omgaan met je camera.

Uiteraard moeten al de losse filmpjes, die Jannick heeft opgenomen, worden gemonteerd tot 1 video. Wij hebben Jannick laten zien met welke programma’s wij werken en adviezen gegeven hoe hij nu het beste aan de slag kan gaan met het beeldmateriaal om er een mooie film van te maken.

Jannick: “Ik vond het een leuke en leerzame dag. Je leert op een hele andere manier naar situaties te kijken met een camera. Er zijn zo veel shots die je normaal niet eens opvallen zonder camera.”

Wij hopen dat Jannick snel filmpjes gaat maken en wij wensen hem een goede carrière toe 🙂

Enterprise Media

Recent Posts

Leave a Comment