Politieklus | “Mijn stage ervaring”

Het is  08.00 uur op een maandagochtend. Als een kip zonder kop zoek ik naar de bus in Meppel. Ik ben hier nog nooit geweest. Enfin, ik had de bus gemist die ik moest hebben. Gelukkig is daar alweer een andere bus die mij naar mijn eerste stage-opdracht zou brengen.

Mijn naam is trouwens Mezack Sahetapy. ‘Mewatte Sahehoe?’ Geen probleem, ik ben het gewend dat mensen mijn naam moeilijk/raar/vreemd/grappig vinden. In ieder geval, ik ben 19 jaar en ik studeer Communicatie International Event Music Entertainment Studies in Tilburg aan Fontys Hogescholen. Voor deze opleiding loop ik stage bij Enterprise Media en probeer ik zoveel mogelijk mee te pikken uit het werkveld. Naast mijn studie ben ik heel druk bezig met dansen. Noem het een sport, hobby of passie ofwel een bezigheid wat mij zeker kenmerkt. Althans, dat heb ik de laatste jaren wel gemerkt.

enterprise-media-blog-politie-meldkamer-112-3

Terug naar Meppel. Enterprise Media doet de komende dagen een belangrijke opdracht voor de Politie. Om precies te zijn voor de meldkamer Noord-Nederland.  Bij deze opdracht spelen de politie, brandweer en natuurlijk de meldkamer dus een belangrijke rol. De eerste tweede dagen vonden plaats in- en rondom een verlaten schoolgebouw in Meppel.  De laatste dag werd gefilmd in het gebouw van Meldkamer Noord-Nederland.

Samen met ervaren collega’s uit het netwerk van Enterprise Media is een een spectaculaire filmset opgebouwd.   Wij filmden hoe je moet handelen als je naar 112 belt. Dit is kennelijk voor vele mensen nog onduidelijk. Mijn taak was het filmen van de ‘behind the scenes’, wat ik erg spannend vond. Ik wist als beginneling, die net komt kijken in de wereld van video/camera/film, totaal niet wat ik moest verwachten. Ik probeerde vooral niet in de weg te lopen en hield me daarom op de achtergrond.

enterprise-media-blog-politie-meldkamer-112-2

Ik ga je niet te veel verklappen over de video zelf omdat je de productie zeker zelf moet checken binnenkort.. Ik ben vooral geïnspireerd door het feit dat we zo’n vette video hebben geschoten terwijl het karakter van de video informatief is. De storyline is sterk, de stappen om 112 te bellen zijn duidelijkén de beeldkwaliteit is ook nog eens uitzonderlijk hoog.  Maar belangrijker nog; de video wordt ongetwijfeld ook heel leuk om naar te kijken. Dit kan toch niet meer mis gaan?

De dagen waren lang, maar het was tof om te zien hoe een professionele commercial | korte film | wordt gemaakt. Er zit zoveel meer werk achter een reclame dan je zou denken.  De crew, de inzet, het harde werken, creatieve processen en ga zo maar door. Wat ik het meest interessant vond, was de rol van een regisseur. Zij zijn visionair en creatief. Samen met de mensen van de crew proberen ze alles zo goed mogelijk op beeld te brengen. Een regisseur stuurt mensen aan, kijkt actief mee en reageert meteen op wat hij ziet. Daardoor kijk ik nu heel anders naar reclames.

enterprise-media-blog-politie-meldkamer-112

Het was mooi om te zien met hoeveel passie en focus er werd gewerkt . Tijdens mijn opleiding heb ik gewerkt voor de lokale omroep, maar daar hadden we nog hier en daar een lolletje, zelfs tijdens het filmen. Dit was het echte werk. Bloedserieus en extreem gefocust dus. Het was een bewogen week met veel leermomenten. Ik ben blij en dankbaar dat ik mee mocht kijken en mocht leren van echte professionals. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat. Wanneer de video’s klaar zijn zal ik ze hier met jullie delen. En dan hoop ik maar dat jullie net zo enthousiast zijn.

Mijn aftermovie wil ik al eerder met jullie delen. Wel lief reageren dan.

 

Mezack Sahetapy

Recent Posts

Leave a Comment