Animatie video

Korte, krachtige uitleganimaties.

De kracht van animatie video

We zien het steeds meer. Bedrijven en instellingen die een animatie laten maken. Met een animatie video kunt u een ingewikkelde boodschap simpel overbrengen aan uw doelgroep. Animaties kunnen gebruikt worden als een korte en krachtige tool waarmee u op een laagdrempelige manier duidelijk maakt wat uw bedrijf, website, app, product of dienst inhoudt. Door de combinatie van audiovisuele aspecten als tekst, beeld en geluid wordt uw boodschap zeer effectief gecommuniceerd. Een animatie video moet net als een film vanaf de eerste seconde uw doelgroep prikkelen.

 

 • Effectieve manieren om uw verkoopboodschap te ondersteunen
 • Uw visuele boodschap wordt met animatie beter onthouden dan met tekst
 • Communiceer veel informatie met grote impact in korte tijd
 • Overtuig uw doelgroep
 • Vergroot uw naamsbekendheid
 • Verspreid uw boodschap

Animatie video als laagdrempelig communicatiemiddel

Uw bedrijfs boodschap moet zo compleet mogelijk overgebracht worden op de doelgroep? Hierbij zou animatie in uw bedrijfsfilm ideaal aansluiten. Het grote voordeel van een animatie is de eenvoud, groot bereik en duidelijkheid. Hiermee kunt u namelijk op een simpele en aantrekkelijk manier uw kijker precies de boodschap overbrengen zoals u voor ogen heeft. Naast 2d en 3d animatiefilms animeren wij ook in real-life beelden.


Hoe werkt het?

 • Concept

  Binnen de conceptfase bepalen wij samen met u wat we hier gaan vertellen en op welke manier wij de boodschap het beste voor u kunnen overbrengen.

 • Animeren

  Onze animatie professionals gaan aan de slag met het concept.

 • Fine-Tuning

  Wij verwerken uw feedback en pas wanneer dit voldoet aan de maximale kwaliteitseisen ronden onze sound engineers de animatie af met geluiden.

 • Video Marketing

  Ons videomakerting concept zorgt er voor dat de animatie die u heeft laten maken goed wordt bekeken door de vooraf bepaalde doelgroep.

Resultaat

Als bedrijf investeert u niet voor niets in een video of animatie video, u wilt resultaat. Samen met u boeken wij resultaten doordat wij een strategisch onderzoek uitvoeren als basis voor ons werk. Wij analyseren continue de acties en reacties op uw videofilms en sturen bij waar nodig.

Voordelen van animatie video

Naast het feit dat het kijken van een animatie video voor de kijker plezierig en laagdrempelig is, kan de maker de inhoud ook perfect sturen. De focus ligt namelijk enkel op de boodschap en minder relevante informatie kan worden weggelaten. Dit is ook het grote voordeel ten opzichte van real-life video’s, waarbij men altijd te maken heeft met omgevingsfactoren.

Animatie video zorgt voor hogere conversie

Maar liefst 75% van de directeuren geeft aan minimaal één keer per week naar branche gerelateerde video’s te kijken. Dit blijkt uit onderzoek van Forbes. Zo vinden directeuren het zeer interessant en leerzaam om branche gerelateerde informatie te delen met professionals uit de desbetreffende branche. Genre’s als 2d, 3d animatiefilm en real-life animatie zijn zeer geschikt om de aandacht van het publiek vast te houden en ze vergroten de waarschijnlijkheid van een aankoop met 85 procent. Van de geïnteresseerden klikt 65 procent vanaf YouTube door naar de bedrijfswebsite.


Bent u enthousiast geworden? Wilt u een animatie filmpje laten maken? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?